Rusta och matcha

Rusta och matcha - hur går det till?

Vad händer egentligen när du väljer Yrkescentrum som leverantör av tjänsten Kundval rusta och matcha? Är du inskriven hos Arbetsförmedlingen och har rätt till tjänsten Kundval rusta och matcha – KROM – kan vi coacha dig till utbildning eller arbete. Här kan du läsa om hur vi coachar dig från att vara arbetssökande, till att hitta rätt arbetsgivare.
Välkommen till Yrkescentrum!
Jobbcoaching i Helsingborg

Rusta

Vi börjar med att tillsammans med dig gå igenom dina erfarenheter och kunskaper. På så vis kartlägger vi dina kompetenser och kan hjälpa dig avgöra om du behöver utöka dina kunskaper eller behöver stöd i ditt arbetssökande. Det är här vi stämmer av hur vi kan Rusta dig för nå ut på arbetsmarknaden. Kanske behöver du Rustas med en utbildning för att nå ditt drömyrke? Då kan vi hjälpa dig hitta en utbildning som passar dina behov.

Det kan också vara så att du behöver rätt verktyg för att söka jobb och bli redo för ditt nya arbete. Vi kan hjälpa dig med goda råd om hur du skriver CV och personligt brev, tipsar dig om hur du kan nå ut till företag och återkopplar med dig längs vägens gång. När det är dags för intervju kan du öva med oss så du är redo när det väl gäller.

Matcha

Vi på Yrkescentrum har ett brett kontaktnät och hjälper dig knyta kontakter med olika arbetsgivare. Om du vill ha hjälp med att få erfarenhet från arbetslivet kan din jobbcoach hjälpa dig hitta en praktikplats. Du kommer då ett steg närmre ditt framtida jobb, och får arbetslivserfarenhet på samma gång.

Hos oss får du hjälp att få in en fot på arbetsmarknaden. När du deltar i Rusta och matcha hos Yrkescentrum blir du främst Matchad med arbetsgivare inom:

  • Administration
  • Byggsektorn
  • Data/IT
  • Ekonomi
  • Juridik
  • Lokalvård
  • Restaurang 
  • Socialt arbete
Hos oss blir du Matchad med arbetsgivare som passar din kompetensprofil. Vi fokuserar alltid på dig och ser till att anpassa coachningen efter dina behov.

Extra stöd

Behöver du extra stöd för att ta dig ut i arbetslivet? Då kan du få hjälp av vår jobbagent. 

Jobbagentens uppdrag är att nätverka och bredda vårt kontaktnät med potentiella arbetsgivare. Genom detta kan vår jobbagent anordna olika typer av rekryteringsaktiviteter för dig att delta i. 

Förutom detta erbjuder jobbagenten extra stöttning för dig som behöver mer hjälp i ditt jobbsökande. Med stort engagemang och expertis kommer jobbagenten finnas till hands och matcha dig med arbetsgivare som behöver din talang. 

Tips från Yrkescentrum

Vilka tips och råd kan du förvänta dig när du kommer till Yrkescentrum? Svaret får du här nedan. Vi har samlat några av våra bästa kring tips vad du kan tänka på för att förbättra ditt arbetssökande, stärka ditt CV och få in en fot på arbetsmarknaden. Vill du ha fler tips? Våra jobbcoacher står redo att hjälpa dig och kan ge dig många goda råd för att ta dig närmre dina mål!

Vill du komma i kontakt med oss?

Svara gärna på frågorna så vi kan hjälpa dig på bästa sätt: